Doutzen

IMGP2043             IMGP2877 (1)

 

Doutzen is geboren in Friesland (vandaar die naam) op 28 maart 2014 en ze heeft nog een aantal broertjes en zusjes. Zes in totaal.
Net zoals broer Wammes is ze verhuisd naar Els en Michel in Arnhem. Dit gebeurde pas 5 weken later, dus is ze wat langer bij haar moeder Hiske in Drachten gebleven.
Ze heeft broer Wammes dus maar 5 weken niet gezien. Dat was te merken, want vanaf het eerste moment dat ze elkaar weer zagen, zijn ze gelijk met elkaar gaan spelen en zijn door dik en dun maatjes gebleven!

Op 31 oktober 2015 werd Doutzen voor de tweede keer loops, we kwamen net terug van de fokkersdag in Zutphen, waar Doutzen haar stamboom kreeg uitgereikt.
Doutzen heeft namelijk meegedaan met de aankeuring van Wetterhounen in Sumar te Friesland. We hadden nog niet op een loopsheid gerekend, omdat Doutzen pas na 13 maanden voor de eerste keer loops werd. Nu was het precies 6 maanden later dus weer het geval.

We hadden een afspraak staan met Tjeerd de Haan (de fokker van Wammes en Doutzen) dat als Doutzen voor de tweede keer loops zou worden, we haar door Kaay (een mooie lieve reu van Tjeerd) zouden laten dekken.
We hebben haar loopsheid goed in de gaten gehouden en in overleg met Tjeerd besloten om bij Doutzen het progesteron niveau te laten bepalen.

Op 9 november 2015 zijn we met Doutzen naar een dierenarts in Elst geweest, om progesteron te laten prikken. Telefonisch afgesproken dat het niveau bepaald zou worden met de betrouwbare immulight techniek. Later bleek dat het alleen maar om de onbetrouwbare kleuren test ging. Teleurgesteld gingen we terug naar huis en hebben we besloten om twee dagen later bij een andere dierenarts de test nog een keer te doen. Nu wel met de goede methode! De onbetrouwbare uitslag gaf overigens een waarde aan van tussen de 3 en de 8. Hier hadden we dus niets aan.

Op 11 november 2015 zijn we progesteron gaan prikken bij de dierenkliniek in Sleeuwijk. Daar bleek het niveau 4,8 wel verhoogd dus, maar niet voldoende om al met Doutzen naar Friesland te gaan. Het advies was om nog een keer te prikken over twee dagen.

Op 13 november 2015 dus voor de derde keer met Doutzen richting de dierenarts om weer te prikken. Doutzen bleef elke keer bijzonder rustig bij de bloedafname. Ook het inwendig onderzoek liet ze gelaten toe. Dit keer was het niveau 6,8 nog niet hoog genoeg, maar uit inwendig onderzoek bleek wel dat het waarschijnlijk niet zo lang meer zou duren. Over twee dagen opnieuw prikken, was dit keer echter geen optie, omdat het dan zondag zou zijn en de dierenarts aangaf dat maandag wel eens te laat zou kunnen zijn. In overleg met Tjeerd besloten om Doutzen op zondag 15 november 2015 te brengen en dan te kijken of ze gedekt wilde worden.

15 november 2015 met Doutzen naar Drachten gereden, maar deze dag liet ze Kaay niet toe. Dat was jammer want nu moesten wij haar daar laten en later terugkomen om haar weer op te halen.

16 november 2015 kregen we bericht en foto’s van Tjeerd dat er een geslaagde dekking was geweest!

IMG_5708 IMG_5707 IMG_5706 IMG_5709