Beertje

 

Beertje is het enige teefje uit het eerste nestje van Doutzen. Voor ons stond vast dat als er teefjes geboren zou worden, wij er dan een zouden willen houden.
Aangezien we met Tjeerd de Haan hadden afgesproken dat hij de eerste keuze uit het nest had, waren wij teleurgesteld dat er slechts een teefje was in het nest. Tjeerd was echter zo gul om meteen te zeggen dat hij dan absoluut een reutje zou nemen, zodat wij toch onze “roedel” konden uitbreiden met Beertje!

Beertje is geboren op 14 januari 2016, als tweede pup in het nest en was de kleinste van het stel. Net als de overige pups in het nest groeide ze als kool en al snel had ze zelfs een van haar broertjes ingehaald qua gewicht. Ze heeft een erg lief en stabiel karakter, maar kan zoals dat hoort ook lekker ondeugend zijn. Met oom Wammes is ze elke dag aan het stoeien en ravotten, ze mag zo ongeveer alles doen, hij vindt het best. Moeder Doutzen daarentegen is niet zo gediend van te veel poespas en geeft haar regelmatig een correctie, iets wat niet bepaald zachtzinnig gaat! Gevolg is wel dat Beertje ontzettend veel leert en zich super snel heeft aangepast aan het dag en nacht ritueel van Wammes en Doutzen. Als een echte Wetter gaat ze mee naar de rivier en struint dan de hele oevers af. Van moeder Doutzen heeft ze geleerd hoe ze muizen en mollen moet vangen en dat is haar dan ook al enkele keren gelukt. Oom Wammes kijkt dan toe, want hij heeft wel interesse in de muizen en mollen, maar het killen is niet zo aan hem besteedt, dat mogen de dames wat hem betreft voor hun rekening nemen.